Zindanim oldu

Алиев Орхан Адам
Ol qare gozlerin, lale yanaqin ,
Suretin, geceler mehmanim oldu
Royada gorduyum puste leblerin,
Gercek yuxularda dermanim oldu.

Ol kaman qawlarin, ol qara zulfun,
Baxaraq, baxdiqca, cahanim oldu.
Gozumden kolnumu gozlerin al;b,
Senin mehebbetin logmanim oldu.

Oturduq uz uze, girdik qol qola,
Sen kimi bir gozel cananim oldu.
Gozellik awiqi cevurdi qula,
O kovrek, saf qelbin zindanim oldu.