Ця зiрка переслiдуe мене

Миклош Форма
Ця зірка переслідує мене.
Вона за мною стежить. Йде за мною.
Холодна взимку. Радісна весною.
Я – сплю. Вона – ніколи не засне.

Чукотку памятаю. І її
уже тоді над сопками побачив.
Не знаю, що для мене зірка значить.
Важливі тільки відчуття мої.

Я памятаю Самарканд. І там
вона палала східною красою –
яскравою, небесно-неземною.
Я був щасливо з нею сам-на-сам.

У вікнах всього світу є вона.
Я не втечу ніколи вже від неї.
Я зірку вже давно назвав своєю -
вона зі мною ночі п'є до дна...

Ця зірка переслідує мене.
Вона за мною стежить. Йде за мною.
Холодна взимку. Радісна весною.
Засну... Вона – ніколи не засне...