Роберт Геррик. Н-62 Сильвии, возлюбленной

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(Н-62) Сильвии, возлюбленной

Была, коль скажут, Сильвия прекрасна, -
"И есть!" – ты возмутишься громогласно,
На зеркало пеняя, что, мол, криво
Оно, а ты, как в юности, красива.
Морщин всё больше будет, и готовься,
Что к старости шуметь забудешь вовсе.


Robert Herrick
62. Upon Silvia, a Mistresse
 
When some shall say, Faire once my Silvia was;
Thou wilt complaine, False now's thy Looking-glasse
Which renders that quite tarnisht, wch was green;
And Priceless now, what Peerless once had been:
Upon thy Forme more wrinkles yet will fall,
And comming downe, shall make no noise at all.