Вчителько моя!

Олександр Мачула
Букварі і зошити, парти в три рядки,
крейда розпорошена, в класі малюки.
Привели до школи нас вперше у житті,
і полинув довгий час нових відчуттів.

У рядки шикуються палички криві
й літери чергуються в кожній голові.
Поміж парт учителька повагом іде,
дивиться малеча як лінії веде.

Непомітно четверть так, друга пропливла,
а на скроні вчительки сивина лягла.
Вже скінчили читанку, вивчили вірші,
протоптали стежку ми в свіжім спориші.

За чотири роки хоч не знайшли руна,
матінкою другою стала нам вона.
Всім життя премудростям вчила залюбки
й у серцях лишилася наших на віки.

24.10.2017