Lec glosie po rosie

Ключник Олег
Беларускі варыянт.

Ляці голас па расе, прама да  гасцінца,
Палюбоўніку  кажы добры вечар імчыцца,!
Добры вечар, ад мяне, пакланіся манерна
Калі ён мяне каха, то я яго узаемна!

Ляці голас па расе, па нізкай лагчыне
Ад мяне дабранач, пажадай дзяўчыне!
Добрая ноч – яна добра, мая наймілейшая,
Нясе мяне да цябе - дарожка апошнейшая!


Не апошняя яна - захоўвай мяне Божа,
Калі каго  пакахаў – няужо растацца можна !
Явар і каліна - ці змогуць растацца,
З палюбоўнікам сваім - буду  сустракацца!


Каліна з яварам растацца не можа,
Так і нас разлучыш, - хіба ты, пра Божа!
Не кажы пра расстанне мая дарагая,
Дарога жыцці з табой - вельмі прыгожая!


Lec glosie po rosie prosto ku traktowi
powiedz dobry wieczor memu kochankowi.
Powiedz dobry wieczor, klaniaj sie ode mnie,
jesli on mnie kocha, ja jego wzajemnie.

Lec glosie ро rosie, ро niskiej leszczynie,
idz powiedz ode mnie dobranoc dziewczynie.
Dobra nocka, dobra moja najmilejsza,
pono ju; do ciebie drozka ostatniejsza.

Ach, nie ostatniejsza, bron ze tego Panie,
kto sie z kim pokochal, ciezkie ma rozstanie.
Rozstan-ze sie, rozstan, kalino z jaworem,
jakzez sie nam rozstac z kochaneczkiem mojem.

Kalina z jaworem rozstac sie nie moze,
tak i nas rozlaczysz, chyba Ту, о Boze!
Nie mow о rozstaniu, moja najmilejsza,
droga zycia z toba jest mi najpiekniejsza.

Кастрычнік. 2017