***

Валерий Масагор
*   *   *

Не по мені твоя печаль,
Не по мені твої тривоги.
А я дивився і мовчав,
Як ніч на прервані пологи.

І зорі нині не мої,
Не мій вогонь в твоїй оселі.
Нажаль сичі - не солов'ї;               
Нажаль не я в твоїй купелі.

Дощів набридлих ллється біль;             
Снігів холодних сипле смуток.
Коли печаль - то звідусіль;
Як щастя - загнане в прикуток.            

Лишитись в світі одному,
Носить свою про тебе мрію...
Я іншу, може й обійму,
Та покохати не зумію.

Не по мені твоя любов,
Не по мені хода грайлива.
І гри шампанського немов,
П'янить очей твоїх олива.

А вітер рве і ставні б'є,
Та ще міцні вони нівроку.
А на осичині півроку...
Зозуля вже моя кує!

19.10.2017р.

______________

В.Масагор.