Розлука

Ая Садовская
І де той обрій, де мій рідний дім?
Колиска із минулого в майбутнє.
Я виріс…
                виріс, матінко,  у тім –
лише фізично, чи взнаєш малого?

Очі є прірва сліз і прірва мрій.
Мої то – мрії, а твої – то сльози.
Твоя печаль…
                печаль твоя у тім –
Що я, Ма, виріс.
                Виріс – тільки того.

А мрії – то оманливі комети.
Деінде заблищать, і, ось,
                вогнем
Серце горить, спалахують вендети,
Встромляючись підточеним ножем.

А сльози, мамо, то благі новини –
джерельні кришталі душевних мук.
Чіпляються секунди за хвилини,
години ллються
                в лінії
                стареньких
                рук.

І ми удвох, посеред тої прірви
Простились рідними, полишились чужими.
Облиште, матінко, я вірю Ви
Молились справно, інколи тужили.