Однаковi... Однакове - усе...

Миклош Форма
Однакові... Однакове – усе...
Однаково шепочем ніжне «х-хо-оч-чу».
Однаково заплющуємо очі.
Однакова надія: «Бог спасе...»

Однакові, подібні. Кожен крок
породжує подібні кроки поруч,
і не важливо, чи ідемо вгору,
чи долу – по калюжах із зірок.

Долоні так подібні... Хоч одна –
велика чоловіча, і маленька
жіноча – інша... Тепла і рідненька
подібність вуст із присмаком вина...