Ён

Ключник Олег
Ты і знікнеш назаўжды
Разам з дымам цыгарэт.
Сыходзячы, ты скажаш: "Так",
А ў рэчаіснасці: "Не".

Ты яе кранеш далікатна
Той  раніцай па вясне,
Ты сыдзеш беззаворотна
Што б ізноў прыйсці ў сне.

На развітанне ёй пакінеш
Той нядбайны ўзмах рукі.
Нічога тут не выправіш…
Шкада, што  вы ёсць такія

Забудешся тое і гэта,
Чорны шлях сабе адкрыўшы,
Нязменнай цыгарэтай
Тым дарогу асвяціўшы.

Больш ёй не сустрэць,цябе,
Хлопец дзіўны,- падшыванец.
Коль няма кахання у небе,
Хай усяму прыйдзе канец.