Наши горы... Богдан Лепкий пер. с укр

Петр Затолочный
Эй, чудесны наши горы!
Эй, чудесна сторона!
Исчезают сердца хвори,
обновляется душа.

И как те орлы крылаты,
так и мысли вверх летят.
В голове, как дети в хате,
удержаться не хотят.

Только мчат всё выше, выше
на верха и шпили гор,
где до неба им всё ближе
и к земле все дальше ход!
             -   -   -

      НАШI  ГОРИ
       Оригiнал:  Богдан Лепкий (1872 - 1941)
Гей, чудові наші гори!
Гей, чудова сторона!
Відживає серце хворе,
обновляється душа.

І як ті вірли крилаті,
так думки вгору летять.
В голові, як діти в хаті,
вдержатися не хотять.

Лиш женуть все вище, вище,
на верхи і на шпилі,
де чимраз до неба ближче,
чимраз дальше до землі!
 -  -  -