Цезарiю Ганушкевичу до картини Теплий холод

Вера Свистун
Довершено окреслена зима.
Гаптує ніч мережива сріблясті
і зорі витанцьовують у щасті,
на Місяць задивившись крадькома...

І сну - нема...

На Місяць задивившись крадькома,
дерева й тіні піднялись навшпиньки.
Палітру теплих фарб візьму зі скриньки
і замалюю холод. За-дар-ма!

Бо сну - нема!

Я замалюю холод, задарма.
Обличчя до віконечка притисну...
Свідомо? А можливо - незумисно...
Про те не знаю навіть я сама.

Де сон? Не-ма.

Про те не знаю навіть я сама.
Хай серденько моє не захолоне!
Ранкові - Я вже чую! - передзвони...
Довершено - окреслена - зима.