Осенний ветер

Елена Лугавцова
             Осінній вітер
         На украинском языке

Небажа'ний гість в хату завітав,
Холодом постука, темряву нагнав,
Невідомо де ти досі ще літав,
А тепер із яблунь листя позривав.

Де ти, вітер, взявся в осені порі,
До вікна прилинув пізньої зорі?
Босими ногами листя розкида,
Ти лютуєш наче Синя борода.

Вибриків примарних, примхи не боюсь,
Тільки наостанок тихо розсміюсь!
Де тебе носило, знов туди вертай,
Я тебе не кличу в гості, так і знай!

Перевод: ко мне в дом ветер притетел, нежеланный гость,темноту навеял, сорвал листья с яблонь и разбушевался словно Синяя борода. Откуда ты , ветер, прилетел и раскидал все босыми ногами? Не боюсь я твоих капризов и причуд, а только смеюсь,улетай обратно, в гости я тебя не зову!