Зулун юкъуз...

Гасанова Гюзеля
Милаимдиз вегьез вилер,
Сефил циферал.
Кьери жезва хъипи пешер
Тарцин хилерал.

Элкъвез къугъваз чархар ягъиз ,
Абру кьилелай,
Мекьерикай я жал хабар,
Яраб чилеллай?!

Къекъвез ама рик1  ракъинихъ,
Нурарихъ ифей,
Куьлег акална  михинихъ,
Гаталди хъфей.

Аквазвач гъетерни цава,
Гъупал хьиз вегьей.
Гара ава  къайи гьава,
Рекьерни кьежей.

Эхь, хабар я - пешерикай
Жеда чилин ем,
Зи мулдин цуькверикай
Гатфарин ярж-дем.

И пешер хьиз, авахьзавай
Ич1и рекьерал,
Зи гьар са югъ къе к1вахьзава
Зулун гелерал.

Хьайиди я заз гатфарни -
Садбур пехил тир.
Ахпа хьанай  рик1 зи т1арни-
Бала  сефил тир.

Вил вегьейт1а за йисарлай,
Ахвар хьиз фейи,
Рази я вири йикъарлай
Къуват заз  гайи.

Чизва - уьмуьр ят1ани хуш,
Къведа зи вахтни,
Я сад лагьай зун инсан туш...
Я эхиримжи…

Вуч гьар жуьре къе хиялар
Гъана пешери,
Вегьей ч1авуз зал   балаяр
Таран хилери....

07.10.17