Белорусь

Ключник Олег
А трэба мной бялеюць аблокі,
Курлычу жураўлі ўдалечыні
Навошта куды тое ехаць далёка,
Ад гэтай упадабанай зямлі!

Прыпеў
Ніколі я цябе не адрыну,
Нічога я ўжо не баюся
Пакуль ёсць на Зямлі тая краіна,
З  мілым  імем - Белорусь!

Вачамі ціхамірнымі азёр,
Каханым ціхім шолахам дубровы,
І зноў заб'ецца сэрца так бадзёра
Калі пачуе Беларусі словы.

Прыпеў
Ніколі я цябе не адрыну,
Нічога я ўжо не баюся
Пакуль ёсць на Зямлі тая краіна,
З  мілым  імем - Белорусь!

І хай пад гэтым небам - радасць будзе,
Растуць, смяюцца дзеці, жывуць людзі,
Любоў напоўніць іх сваім цяплом,
Шчаслівы будзе беларускі дом!

Прыпеў
Ніколі я цябе не адрыну,
Нічога я ўжо не баюся
Пакуль ёсць на Зямлі тая краіна,
З  мілым  імем - Белорусь!