Китарата ти влюбена е в мен

Величка Николова -Литатру 1
И тази нощ сънувах, че си с мен.
Седяхме си във близост до прибоя...
Китарата ти свиреше рефрен,
а аз копнеех да съм вечно твоя!

Китарата ти пееше в нощта,
а от гласът ; огън в мен гореше...
събуждаше на любовта мощта 
и после като восък я топеше!

Със полъхът на влюбено море
ти всяка нощ при мене се завръщаш!
По- истински от звездното небе,
със песните си любовта ми връщаш!

Китарата ти влюбена е в мен!
С мелодиите нежно ме обгръща!
А устните ми шепнат тоз рефрен:
- Върни се с утрото - да ме прегръщаш!

(Литатру – от стихосбирката ми „Вечна любов”)