Като нашествие от скакалци

Величка Николова -Литатру 1
Във съседната градина
събра се днес дружина,
да бяга от войната,
опазвайки децата...
……
Сред тях се подвизават
мишоци – млади, силни –
дрогирани, пияни,
за набези подбрани.
 
Те вместо мир да сложат
в своята градина,
напират да разтурят
чуждата Родина.
 
И като скакалците –
навред, от гдето минат -
безчинстват, изнасилват
и даже кръв проливат.
 
О, Боже, опази ни
от тез` нелегитимни!
Запти ги и върни ги
та ние да сме мирни.
 
С добро да се завърнат
във своята Родина,
да копат, да се трудят.
Светът да не разтурят!
 
А ний ще се смилиме
и помощ ще дариме,
макар че сме мън;чки
и бедни на парички!