Не горюй

Владимир Кабердин
или (по-белорусски)Наенчыў

Каб быў прыемным мой настрой,
я б не лічыў усё, што страціў...

Каб быў прыемным мой настрой,
я б не шукаў, што перайначыць.

Я б так жадаў пажыць яшчэ
год гэтак сто, калі не болей;
каб быў настрой той у мяне,
з якім не хочацца на волю.

Каб быў прыемным мой настрой,
дык меў б што кінуць па-за ўвагай...

Гадзін на пяць набыў турбот.
Настрой
і боскаму
павагу.