Танцевало лето

Надежда Рубан
               Літо  гуляло.

Для  літа  весняні  зітхання – пусте,
Про  весни  залицяння  не  знає,
Адже  літо  буяє , літо  цвіте
І  сонцем  пекучим  палає.

Для  літа  немає  ні  краю,  ні  меж,
Воно  найкоханіше  в  світі,
Літо  травами  пише  картину – коллаж
І  вечір  ховає  в  зеніті.

Вербам  плакучим  сипле  зорі  у  коси,
Ласкає  всіх  хвилями  в  морі,
У  віночку  дівчини  миє  ноги  у  росах,
Наливається  колосом  в  полі.

У  Києві ,  Римі , Стамбулі ,  Дубаї,
В  цілім  світі  всіх  хоче  зігріти,
На  світанку  легеньким  туманом  лягає,
Щоб  трішки  заснути ,  спочити.

Так  літо  гуляло , що  втоми  не  знало,
Всі  дні  і  всі  ночі , а  вранці,
Ріллею  сумною  на  поле  упало ,
Згубило  всі  барви  й  румянці.

Автор; Н.П.Рубан.