Ти раптом просто узяла мою долоню

Миклош Форма
Ти раптом просто узяла мою долоню
і просто зігріла її своїм диханням.
А всі перехожі – люди сторонні –
ніяк не могли в ситуацію в’їхати.

Хтось дивився з осудом. Хтось дивився заздрісно.
А хтось просто відводив холодні очі.
І тільки дівчинка якась радісно
зрозуміла, чому і чого ти хочеш.

Вже торкались долоні твої губи.
Вже скрипіли поглядами, мов зубами.
Тільки дівчинка радісна, дурням на згубу,
усміхалась нам рятівними губами...