Нiяк не можу зрозумiти...

Анна Харитоненко
Ніяк не можу зрозуміти -
Навіщо зорі далекі?!
Чому не близько так від мене?
Бояться дотику руки?

Ніяк не можу зрозуміти –
Де взяти щастя відчуття?!
Ніжнішого за теплий вітер…
Куди за ним? У забуття?

Ніяк не можу зрозуміти –
Де в людях криється душа?
Де щирість, ввічливість в людині?!...
Збагнемо згодом… це життя.

Ніяк збагнути я не можу –
Коли кохати навчимОсь?
Паркани, скелі, огорожі  -
Здолати, врешті решт, наважимось ?...

Ніяк не можу зрозуміти –
Навіщо час наш так тіка?
Чому біжить він так від мене?
Нове дарує нам життя?