Кой, кой, кой, кой, кой, ко

Величка Николова -Литатру 1
Вървим по бели магистрали -
опънати огледала.
Прегърбени сме от товари,
натъпкани със теглила.

А кой теглото на народа,
кой, кой, кой, кой го удвои?!
Върви, народе възродени.
Мечтай за Шошовите дни...