Искуы

Алан Гаев
Саегуытты уаелваендаг , искуы, фыранк
Бабаддзаенис гаеппаеввонг.
АЕнтыды баесты аенаемаенг,
Сфыцдзыстаем, искуы, цаег ронг.

Кады ныуазаен,кадджын суыдзаени
Канд йе'дзагаей  нае, фаелае ‘гъдауаей .
Хистаеры арфае заеллангаей хъуысдзаени
АЕцаег ирон чындзаехсаеваей.

Заердаейы таегтаей дыууадаестаенон
'Сласдзаен хъаебатырты кадаег.
Искуы,нае дзыллаеты иумаейаг мон
Сыстдзаени уаерджытаей цадаег.

Нае даеттаен нае саефдзаен сае ад
Сыгъдаегаей згъордзысты, дзагаей.
Ам ,искуы, мае адаемы хатт
Архаейдзаен мадалон `взагаей.