Страст

Величка Николова -Литатру 1
Струна ли е моята душа,
та е толкова чувствителна към ласки?!
Страшна буря ли съм във нощта,
та съм толкова безумна
в своите страсти?!
 
Ако искаш нежно да звъня -
погали ме мило с пръстите си леки.
Искаш ли да ти се доверя –
събуди копнежи с устните си меки.

И тогава аз ще зазвуча
като струни от цигулка Страдивариус.
Своята жарка страст ще ти даря –
дваж по- бурна и от Слънчевия  хаос.

Автор: Величка Николова - Литатру