Чара ночi

Вера Свистун
До картини Цезарія Ганушкевича

Поринув Місяць у чарчину ночі.
Лататтям зорі на воді і в небі.
Квітує море в мріях парубочих...
Підсохла чорна фарба без потреби.
Лілеї білі - безтурботне диво!
Розважливих думок звабливий колір...
Сум витікає: - Не тримай! -, журливо,
мов каяття, мов поспіх - схлипом в горлі.