Щурчето и Литатру

Величка Николова -Литатру 1
Нощта се е свила – досущ като мен.
Луната с рога я пробожда.
А вътре в сърцето ми - стон вледенен,
напира навън да прохожда.

Щурче ме развлича с концерти от Бах.
Но болката, зла, невидима -
в душа ми примряла, се гърчи от страх,
че вече не съм ти любима.

Свири, пей безспирно, любимо щурче!
Просторът със струни раздирай!
Светкавици пращай при мен, само че
и ти - от любов не умирай!

Автор: В. Николова -Литатру1