Quest

Игнат Сумкин
Late at night, far from home off the road,
In the moats, in the caves full of trolls,
With the pain, overstrain,  overload
You are searching for keys to my soul.

There's a wall again, and a new abyss,
Yet your arms and legs are enchained.
Now it's me who looks like embracing risk,
Risk to stay evermore constrained.

I would ask the Moon to enlight your path,
With the cry of birds showing you the road,
But it's you who must find the proper pass
That will aptly lead to my meek abode.

There'll be many walls in our coming days
Many byroads past finding out,
Now it's me who begs, please, light up my way -
Let me meet you halfway, my scout!


____________________________________________

* Оригинал *

КВЕСТ

Тёмной ночью, по бездорожью,
Через рвы, через груды камней
Ты, блуждая со страхом и дрожью,
Ищешь ключик к душе моей.

Вот опять стена, а за ней овраг,
Твои ноги цепями скованы,
И уже меня обнимает страх -
Страх остаться нерасколдованной.

Я могла бы тебе луной посветить,
Криком птиц указать дорогу,
Но ты должен сам ту тропинку найти,
Что ведёт к моему порогу.

Ещё много преград у нас впереди
И путей неисповедимых,
И уж я молю тебя: посвети,
Я навстречу иду, любимый!


© Copyright: Елена Акулова-Трофимова, 2017
Свидетельство о публикации №117091308855

http://www.stihi.ru/2017/09/13/8855