Кущ калини

Ключник Олег
Кущ калини біля річки, край води,
А дівчина кожний вечір йде туди,
Щоб калину – гірку ягоду збирати,
На коханого – жаданого чекати!
Там від берега до берега – вода,
А калина, а калина – гірка ягода!

Гірка ягода, гірка ягода, гірка ягода –
Надаєш так красиву оману!
Гірка ягода, гірка ягода, гірка ягода –
Наче сльози з густого туману!

Над водою густо стелеться туман,
Закружляв її калиновий дурман.
Слова милого, як музика звучать,
Та чого тривогу в серці мав здійнять!
Там від берега до берега – вода,
А калина, а калина – гірка ягода!

Гірка ягода, гірка ягода, гірка ягода –
Надаєш так красиву оману!
Гірка ягода, гірка ягода, гірка ягода –
Наче сльози з густого туману!

Ніч летіла, вичерпалася до дна,
Ти ж до дому повернулася одна.
Жар свій серця віддала за дармо, так,
Не зникав із вуст той дивний гіркий смак!
Бо від берега до берега – вода,
А калина, а калина – гірка ягода!

Гірка ягода, гірка ягода, гірка ягода –
Надаєш так красиву оману!
Гірка ягода, гірка ягода, гірка ягода –
Наче сльози з густого туману!