Купала

Ключник Олег
Не виходь, ти, річенько з бережків крутих,
Не заливай стежечок, стежок золотих!
Тут з купальських квіточок той вінок вила,
І пускала в річеньку – дівчина мала!

Закружляла голову та швидка  вода,
Підійшов коханий, руку їй подав!
Не виходь ти, річенька з берегів крутих,
Не топи ти стежечок, стежок чарівних!

Приспів:

Радість чи біда, - як шумить вода!
Як тоді кохати, - милого чекати,
Подивись навколо – і купальське коло,
Потиском долонь – освятить вогонь!

Ой, гуляла з милим, до самого світа!
Не знайшли кохаючись, червоного квіта,
І не довго Доля  до обох тулилась!
На крутому березі, в полині згубилась!

Полетів хлопчина в незнайомий світ,
Жде його дівчина, мов купальський квіт!
Не виходь ти, річенько з берегів крутих,
Не топи їх стежечок, стежок золотих!

Приспів:

Радість чи біда, - як шумить вода!
Як тоді кохати, - милого чекати,
Подивись навколо – і купальське коло,
Потиском долонь – освятить вогонь!

Там купальським вечором, дівчина мала,
Клала вінок в річеньку, бережечком йшла!
Клала вінок в річеньку, бережечком йшла!....