Song about Plant Vorkutaugol-Комбинат Воркутуголь

Владимир Герун
Song about Plant Vorkutaugol

Vladimir Herun Summarizes

Song about Combine "Vorkutaugol" ....

I remember Vorkuta fiftieth
The queues for milk stood
Walking about the "CONS" and the soldiers,
And plant our coal mined,
Walking about the "CONS" and the soldiers,
And plant our coal was mined...

Our barracks was a squat,
But Lenin was just built then,
The country were only Communists
And was moving nuclear matter,
The country were only Communists
And nuclear was moving trouble...

Was the post-war devastation,
The GULAG only momentum gained
Amnesties was still muffled,
ZK gnawed his bowels , ember gave
Amnesties was still muffled,
ZK gnawed his bowels , ember gave...

Stakhanovites were all miners
Was postwar time
Donbass is not restored, and support
The West was just Vorkuta
Donbass is not restored, and support
The West was just Vorkuta...





More than a hundred books published by the author about the North, love, war , Dzerzhinsk and Vorkuta and hometowns are sold here https://www.litres.ru/vladimir-gerun/












Песня о Комбинате Воркутауголь

Владимир Герун

Песня  о  Комбинате   «Воркутауголь» ….


Я  помню  Воркуту  пятидесятых –
В  очередях  за  молоком  стоял,
Кругом  ходили  «ЗЭКИ»  и  солдаты,
А  комбинат  наш  уголь  добывал,
Кругом  ходили  «ЗЭКИ»  и  солдаты,
А  комбинат  наш  уголь  добывал…

Бараки  наши  были  приземисты,
А  Ленина  лишь  строилась  тогда,
Страну  вели  вперёд  лишь  коммунисты,
И  ядерная  двигалась  беда,
Страну  вели  вперёд  лишь  коммунисты,
И  ядерная  двигалась  беда...

Была  послевоенная  разруха,
ГУЛАГ  лишь  обороты  набирал,
С  амнистиями  было  ещё  глухо,
ЗК   грыз  недра , уголёк  давал,
С  амнистиями  было  ещё  глухо,
ЗК   грыз  недра , уголёк  давал…

Стахановцами  были  все  шахтёры,
Была  послевоенная  пора,
Донбасс  не  восстановлен  и  опорой
На  Западе  была  лишь  Воркута ,
Донбасс  не  восстановлен  и  опорой
На  Западе  была  лишь  Воркута…





Более сотни книг изданных автором о Севере, любви, о войне , Дзержинске и Воркуте и его родных городах продаются здесь - https://www.litres.ru/vladimir-gerun/