Переполох

Нюша Анисимова
В магазине
*************(Суржик)

Харашо, шо успив у магазин, а то думав нэ вспию до закрытия. Та я ж так биг, аж отут пэрэчепывся... Та, тут такэе.
У мэнэ жинка..., нэ баба, а чорт у юбкэ. Як прыбигла з работы и прямо таки з улыци, аж од самой хвирткы, ну той, як ии, од самой калиткы яаак заволае, закрычить, значить: ой, Мыкола, бижы сюды. Я уси дила бросыв з пэрэляку... Яки дила? Таки дила - тэлэвизор выключив, а там наша зборна тры:тры выигрувала у Гондураса. Выбигаю на крыльцэ, а вона стоить сэрэд двору та голосыть, як порося ризанэ. Пытаюсь у нэи, чи нэ здурила бува часом? А вона, аж пина у рота, скажэние, очи вытрищила и кажэ: ой, лёли, завтра гости прыидуть, трэба бигты на базарь та хоч чогось до столу купыты. Збырайся и пишлы. КАжу, чого два разЫ ходыть, пишлы зразу у супэрьмаркэт. Там зразу усё и купым. Та и наличных нэма, а у супэрьмаркэти можем карткою розплатытыся. Та пытаюсь, хто прыйдэ? Можэ хто, шо трэба манаткы збырать та эвакуироваться в соседний город до дочкы. Кажэ, хароши люды будуть - сын з нэвисткою та з ёйной мамой. Отакои. Шшэ мэни свахы нэ фатало. Як сядуть на дывани дви кульомы и семкы лускають пид свий чортив сэриал, а потом за обидом ще й обговорюють - чому цэ Хуанита нэ пишла замиж за красэня Педера, вин такый багатый. Та я б из тым Педером нэ тэ, шо замиж, на одын гэгтар бы нэ сив. Дав же ж Бог имьячко, прямо обидно за хлопця, ий Бо. От у нас имэна, як имэна. От мой сын Сашко - Олэксандр, зять Павло, кум Гнат, я Мыкола. Чого то вы смиетЭсь? Шо Педером буты лучче? А бабЫ наши, не имена - песня. Тикы послухайтэ - Ефросинья, Наталка, Оксана, Горпына, Хрэстына. Ооо! Нэ якаясь там Ху*анита.
Ну, то бис из нымы. Нагрэблыся мы харчив. Шо-шо? Вустрыци з кальмарами да омарив у соуси... Нэма, хха. А чого спрашуетэ тоди. Так от, кажу нэ для дурных - узялы ковбасу, сыр, селёдкы и там усього на салат, на винэгрэт, на шашлык. Лэдь прытяглы, да еле прыпэрлы. Ой йоу, а горилку забулы. Про выно вспомнылы. Сваха полюбляе красное солодкое. А мы? Нам шо ж пыть? Не, ну у мэня, конешно же есть НЗ. Но то ж на экстрэнный случАй, а нэ для свахы з нэвисткой. То, може, з кумом колы на рыбалку чи, може, ще щось трапыться, а у нас бац и есть.
Так от, кажу, водкы нэ взялЫ. Шо ж мы з Сашком сухие будем сыдеть. Я и побиг у магазин, а нэ спросыв, скилькы ж брать бутылОк? Одной вроди мало... А дви вроди багато... Шо Вы кажэтэ? Аксиома? Ааа, теорема. Ну то й як мэни цю теорему ришыты? Верным решением шо будэ?.. тры?... гаразд. Тры так тры. Водка лышня нэ бувае. Давайте чотыры, шоб я ще не прибегав ноччу.
От хароша продавшыця в нашим магАзыни, дай ий Бог доброго парубка.
****
18.09.2017