Повчальна казка 5 клас продовження в вiршах

Викто-Рия Добровольская
За кермом сидів гном
Поруч його жона
А позаду гноменята
По-троє біля кожного вікна

Гном не більший за мухомора
Борода сива та горбатий ніс
Маленька машинка, але не дуже скора
Мчала дорогою через ліс

Я руку підняв мимохідь
Гном зупинився: "Чого ти хочеш?"
"Будьте ласкаві, підвезіть!"
А він сміється - "Гаразд, небоже!"

Мені чародійна сила відома
Щоб міг ти сісти в машину мою
Я перетворю тебе на гнома
Будеш маленьким -
будеш мати маленьку радість і маленьку біду

Та ні, благаю, не треба, дідусю!!!
Я не подумав, я пішки піду!
Та гном не почув хлопчини слова
Руками змахнув і сталась біда!

Маленьким став хлопчик
Як гноми усі
Став плакати дуже
Та гнома просить

Будь ласка, дідусю,
мене пожалій!
Не хочу я стати,
як гноми, малий!

Що станеться з друзями?
З мамою, з татом?
Бабуся й дідусь
Мене будуть шукати.

Моя вся родина
Всі друзі мої
Моя рідна школа
До сердця мені!

Нехай буде радість велика,
Велика й біда!
Дідусю! Хучшіше!!!
Верни моє це життя!!!

Гаразд! - каже гном
Усе так зроблю
Бо бачу я щиру
й добру душу твою!

Та спершу сідай
я тебе підвезу
Щоб ти, ненароком,
Не втрапив в біду!!

І ось сталось диво
Хлопчина на мить
Уже був удома
зрозумів, що не спить...

А як же? Усе це наснилось мені?
Усе це насправді було увісні?

Та я зрозумів, що найкраще у світі
Це бути собою, творити добро!!!!!
Любити життя, бо одне в нас воно!!!