Не глядзiце так пiльна

Юры Шышко
Не смотрите так пристально
http://www.stihi.ru/2017/05/04/822

Не глядзіце так  пільна,
 без дакорна , вы, людзі!
Не шукай, бо няма,
 сарамлівасці ў рухах.
Дождж, так сама, бы у танцы,
 шалее на лужах,
узвышаецца усё,
 за адсутнасцю думак,
калі  сэрца гарыць,
 гэта счасце у муках.

Ледзь чуваць гэту музыку,
 свеціць натхненне!
Так ірвуць пачуцці,
 Ды ляцяць сарамлівыя гукі!
Так хадзіць,
 нібы дождж,
 і віхляць,
 толькі любая можа!
Скрыжавалася усё,
 свет, і думкі, і фарбы, і рухі .

У рэшце-рэшт - сціхне усё...
 
Мы з табою адзіны,
 а гадзіну таму былі мукі,
Ці аддасцца яна, а ці здолею я
 У бясконцую счасця  хвілінку
 Быць бязмежным, сустрэўшы сваю палавінку.