1159. Все улицы в тупик зашли... Эмили Дикинсон

Адела Василой
Все улицы в тупик зашли —
Где нету новостей,
Где нет Вселенной и Земли,
Закона, бунтарей.

И нет понятий День и Ночь —
Не бьют Колокола...
И для Эпохи нет Основ —
Ни для Добра и Зла.


Emily Dickinson:

1159.

Great Streets of silence led away
To Neighborhoods of Pause —
Here was no Notice — no Dissent
No Universe — no laws —

By Clocks, 'twas Morning, and for Night
The Bells at Distance called —
But Epoch had no basis here
For Period exhaled.

1870