Ватан, бунча чиройлисан?

Рахим Карим
Ватан, бунча чиройлисан,
Чиройлисан ;ар жойдан.
Шар;иро;, о;ар сойлисан,
Гўзалсан тўлин ойдан.

Ватан, бунча чиройлисан,
Чиройлисан ;аммадан.
Сенга бо;иб ;еч тўймайман,
Суб;идамда дам-бадам.

Ватан, бунча чиройлисан,
Кўзинг ўхшар онамга.
Бунча то;ли, ви;орлисан,
Юзинг ўхшар отамга.

Ватан, бунча чиройлисан,
Онам каби ме;рибон.
Тонгда исси; сут, чойлисан,
Тандирингда - оби нон.

Ватан, бунча чиройлисан,
Чиройлисан ;аммадан.
Рай;он иси келар сендан,
Гулларга кон бо;, чаман.

Ватан, бунча чиройлисан,
Бунча исси; истаранг?
Сен ризвоннинг суратисан,
Чор атрофинг писта ранг.

Ватан, бунча чиройлисан,
Кел, ба;римга бир босай.
Сен оламнинг жаннатисан,
Дийдорингдан ўргилай!

Бўй-бастингдан айланай!