Змiна правил

Олександр Мачула
За правилами грати у наш час
незвичним якось стало вже для нас,
бо все частіше хлопці чи дівки
стараються гайнути навпрошки.

Знівелювавсь любові теж закон,
зміліло вже кохання, його тон.
Все більше й більше в наш непевний вік
шукає зиск в коханні чоловік.

І це стосується давно обох статей,
про це написано вже тисячі статей:
Себе всі люблять, але віддають
за гроші й злато, в цьому зради суть.

Пірнають з головою все ж одні,
а інші залишають їх в багні.
Ті бідолахи йдуть на саме дно,
своє ім’я як їм згадати не дано.

Недолюбити – може то й на краще,
щоб не залізти у кохання хащі.
Один в наш час лиш любить маму з татом,
та іншому дає себе кохати.

Зима – найкращий час цьому коханню,
весна в нім щось, можливо, змінить рання.
Але надія на ту зміну невелика,
бо вже в людині зовсім мало чоловіка…

Послухайте пораду, сестро, брате, –
ви не спішіть аби-кого кохати.
Кохання справжнє вас все рівно відшукає,
а доти хай любов відпочиває.

Бо є чого багато в білім світі,
що можна самовіддано любити:
книжки і музика, поезія й картини,
птахи, комахи, звірі чи рослини…

Вони не зрадять, лиш підкажуть путь,
й до вірної любові приведуть!

13.09.2017