Свято 1 вересня. Виступ 1-го класу

Анастасия Тенжала
Ідеї деяких віршиків взяті із старих, постійно повторюваних, на шкільному святі. Але всі вони перероблені на іменні: кожна дитина представляє себе(складено за анкетами батьків майбутніх першокласників).


Я школярочка маленька,
В мене бантики біленькі.
Класу нашого перлинка,
Ну, а звуть мене Іринка.

Я – Микола, теж школярик,
Йду з портфеликом в руці.
В ньому зошити, Букварик
Та яскраві олівці.

В віконце вересень постукав,
Засмагле літечко, прощай,
Я – Настя, з мамою за руку
Спішу мерщій в країну знань.

Закінчилось літо,
Не гуркоче грім,
Чорнобривці квітнуть
Я школяр – Максім(Максим).

Я, школярочка Катруся (Катюша)
Йти до школи не боюся,
Бо вже вмію написати
Дід, бабуся, мама, тато.
А до книжки як візьмуся,
То ще більше слів навчуся.

Радості такої не було ніколи
Я – Артьом(Артем), сьогодні вперше йду до школи.
Хлопчики й дівчатка дуже поспішають,
У просторих класах парти нас чекають.

Дуже рано прокинулось сонечко,
Вилітають із вулика  бджоли,
Я – Маринка, мамина донечка
Поспішаю щаслива до школи.

Дзвенить, дзвенить шкільний дзвінок
Нас кличе до навчання,
Спішить на перший свій урок
Веселий хлопчик – Ваня.

Іграшки лишились вдома,
Зараз гратися не час,
Ось і стежечка знайома,
Юля йде у перший клас.


 Щебетала вранці пташка:
«В перший клас іде вже Сашка.
На відмінно буде вчитись
І оцінками хвалитись.»

 Зазирнуло вранці сонце
До школяриків в віконце.
Перший раз, перший раз
Йде Сашко у перший клас.

 Вікторія-школярочка
Вже ростом не мала,
Я буду добре вчитися
У перший клас прийшла.

В мами очі сяють щастям:
«Швидко виросла ти, Настю!»
Навіть братик дразниться:
«Настя – першокласниця»
 Та серйозно каже тато:
«Час до школи поспішати.»


 Ти -  Роман і я - Роман,
Є у нас таємний план.
Підросту – стану студентом,
Ну, а може й президентом!


 Школа – це важлива річ,
Прокидався я всю ніч.
Поліцейським хочу стати,
Спокій людям дарувати.

 Маленька дівчинка Людмила
Йду перший раз у перший клас,
Бо знання – велика сила
І вже  чекає школа нас.

Я Дмитро!
Це я Дмитро!
Я теж Дмитро!
І я Дмитро!
Я Дмитро Русланович,
І я Дмитро Русланович,
А я ДмитроДмитрович
А я Миколайович.

Спитай у мами і у тата,
Які професії у них,
Професій різних є чимало
Сповна їх вистачить на всіх.

Та є одна з-поміж професій
Якої вчаться у житті.
Вона для кожного найперша,
Її навчатимешся й ти!

Учитель, лікар чи геолог,
Письменник, слюсар чи кресляр,
Всі називають головною
Одну професію – школяр!

Бо всім відомо, що без школи,
Без знань, що можеш тут набуть,
Не станеш у житті ніколи
Тим, ким в дитинстві мрієш буть.