Майже за Чубинським

Олександр Мачула
                Душу й тіло ми положим за нашу свободу
                і покажем, що ми, браття, козацького роду.
                П. Чубинський

Ще не вмерли в Україні ні слава, ні воля!
Чом же браття-українці босі ми і голі?!
Тягнуть-крадуть вороженьки уночі й на сонці,
а ми сумно споглядаєм, сидячи в сторонці.
Тягнуть кляті вороженьки, не бояться й сонця,
а ми мовчки визираєм, як лохи в сторонці…

Душу й тіло, браття, клали ми на двох майданах,
щоб жили кати прокляті тепер сито-п’яно?!
Треба браття-козаченьки починати діло,
бо вирішує все завжди лише правди сила!
Друзі, всім пора народом братися за діло,
предків наших допоможуть нам святі могили!

Ми тоді лише покажем, що з козаків роду,
коли правдоньку докажем й захистим свободу!
Буде ненька Україна пишатись синами,
а Франко з Шевченком завжди будуть разом з нами.
І гордитимуться люди доньками й синами,
а свобода, мир і воля будуть вічно з нами!

11.09.2017