Звичайна промовка

Ключник Олег
Прилетіли журавлі, журавлі,
Сіли в полі на рилі, на рилі!

Тай говорять журавлі, журавлі,
Що уродить на рилі, на рилі!

Чи рання – угодить,
Чи пізня – уродить,
Як Бог дасть погоди!
Чи рання – угодить,
Чи пізня – уродить,
Як Бог дасть погоди!

Бо на ранній дуже жито росте,
І пшениця має збіжжя густе!

А на пізній – бур’ян родить,
Забере врожай  негода!

Як насуплені круки, ой круки,
Позбирались мужики, мужики!

І давай точить пліток, ой пліток,
Про своїх та про жінок, про жінок!

Чи перша  пригожа,
Чи друга вже може,
На сонечко схожа!
Чи перша  пригожа,
Чи друга вже може,
На сонечко схожа!

Від першої – діток мав, діток мав,
Із другою – годував, годував!
А з третьою – розігнав, розігнав!
А з третьою – розігнав, розігнав!

Прилетіли журавлі, журавлі,
Сіли в полі на рилі, на рилі!...
Сіли в полі на рилі, на рилі!...


11.09.2017