Розбив голову комар

Ключник Олег
В  темнім лісі, при долині
Царювала – лобода!
При долині, у гущині,
Раптом трапилась біда!

Дуб до дубу похилився,
Комар з дубу враз звалився,
Об дубову, об кору,
Розбив комар голову!

Розбив комар голову,
Об дубову, об кору,
Має взяти милицю,
Бо розбив потилицю!

А як мухи це узнали,
Всі до нього поспішали,
Ой, комарик, рідний брат –
Як же тебе рятовать!

Там аптека є у хащах,
Як мені не буде краще –
Комарику – рідний брат,
Як же тебе поховать!

Не ховайте край дороги,
Бо болітимуть так ноги!
Не ховайте у долині,
Бо розриють мене свині!

Поховайте мене тихо,
При зеленому горіху,
Будуть горіхи збивати,
Комарика - поминати!

Тільки довго буду жити,
Маю крові ще попити!