Зноу згусцiлiсь па над хатай

Людмила Шаблыко
Зноў згусціліся над хатай
Хмары чорныя як смоль,
Грукатала   ўсё   неба
І  маланак  біў агонь.
Бушавалі  ўсе стыхіі,
І Зямлі ўжо чутны стогн,
Але  мы  яго  не чуем,
Бо   папалі  ў  палон.
Мы Зямельку не галубім,
Прычыняем толькі боль,               
Яе  душу  мы  загубім,
Калі будзем сыпаць соль.