Осiннi днi

Борис Мохонько
 
Швидко літо пролетіло,
Осінні пахощі в  степу,
Трава і листя пожовтіли,
У лісосмузі на шляху.

Дні осінні наступили,
Переміни відбулись,
Дощі холодні зачастили,
Річки водою налились.

Дерева в лісі потемніли,
Туман осінній прокотивсь,
Холодні роси їх покрили,
Самотній явір зажуривсь.

В яру калина червоніє,
Дарує нам свою красу.
Її вже літо не зігріє,
Гуляє осінь по яру.