Полацк

Людмила Шаблыко
Касагоры  і  даліны
Навяваюць успаміны,
Як  магутная Дзвіна,
Перажыўшы столькі зла,
Пакарыла ўсіх красою
І  сваёю  глыбінёю.
Любы Полацк над ракой,
Я  любуюся  табой!
Залатыя     купалЫ
Размясцілісь ля вады.
Тут намолена зпрадвеку-
І  аддАна   чалавеку.    
Бераглі зямлю святыя,
І слупы іх вартавыя
Дасылаюць неба голас,
Каб квітнеў у душах лотас.