Заслужили любов, i нiкому нiчого не виннi

Миклош Форма
                М.

Заслужили любов, і нікому нічого не винні.
Ні минулим коханням своїм, ні минулим рокам.
Ми прощаємось з тим, що було, значить, маєм причини…
Як ніколи раніше, вплітається в руку рука.

Заслужили... Стражданням... Мовчанням... Вустами сухими,
для яких поцілунки були тільки мріями мрій.
Саме ми… Саме нам пощастило зустрітись такими –
у яких ще залишились сили для кращих надій.

А тепер і поплакати можна... І можна мовчати,
але іншим мовчанням – коли зайві будуть слова.
Заслужили любов... Заслужили те слово «кохати»,
що тепер – у мовчанні – так множиться легко на два...

.......................................


Дмитрий Викторович Середа

http://www.stihi.ru/2017/09/08/8694

Заслужили любовь, никому ничего не должны мы,
Ни стремленьям увядшим, ни прожитым раньше годам,
Всё что было - ушло, значит, были на это причины,
И сильнее, чем раньше, вплетается в руку рука.

Заслужили страданьем, молчаньем, устами сухими,
Для каких поцелуи, несбыточны были, как сон,
Только мы повстречались, по счастью с тобою, такими,
Что себя сберегли, мы для лучших надежд и времён.

Ты прими эту боль, с плачем или губами немыми,
Всё - в молчании есть, бесполезны любые слова,
Заслужили любовь, и единое слово - «любимы»,
Что сейчас в тишине, так легко умножаю на два.