Бiль та крик душi

Антон Зани
З'явився пiд впливом вiрша Эдуарда Грома "Серце плаче"

Серце плаче, душа рветься,
Думки мозок свердлять.
Схаменiться, друзi, браття,
Кров людськая ллеться!

Досить нам ворогувати,
Пора схаменутись.
Скiльки можна ще вбивати?
Можна й захлинутись.

Поки живi - треба жити
Мирно, дружньо, разом,
Щоб усi були щасливi
I мудрiшi з часом.

Переможцiв, перемоги
В цiй вiйнi не буде.
Кому ж вигiдна вiйна -
Про всiх нас забуде.

Iншi в нього iнтереси
I плани великi,
А ми - так лиш, для розваги,
Гаманець набити.

Схаменiться ж, люди добрi,
Поки не запiзно,
Щоб не прийшлось жалкувати
Довго, гiрко, слiзно.

Рiдних, близьких не повернем,
Є сумлiння, вiчнiсть,
Не змарнуєм пам'ять брудом,
Збережемо гiднiсть.

Дай же, Боже, нам терпiння,
Розум, бодай крихти,
Щоб прийшло порозумiння,
В мирi треба жити.

3.09.2017