Гроза

Олександр Мачула
Зібрались хмари, небо спохмурніло,
сховалось сонце в сірій куряві…
Як рано нічка розпустила крила
і легіт гонить хвилі по траві.

Дніпро-Славутич сумно в море лине,
темнішає прозора бірюза
і вітер пух зриває тополиний –
все каже, що збирається гроза.

Все йде до того, що почнеться буря,
проллється ливень, а то й піде град.
Насупився весь обрій у зажурі,
ось вдарить грім у тисячі гармат!

Засуха клята виснажила землю,
посохло збіжжя, гине урожай,
але гроза знесе зневіри греблю
й омиють свіжі води рідний край!

вересень 2017