Ти така i потрiбна, або Свято

Миклош Форма
Ти така і потрібна.
Я саме таку і шукав.
До актриси подібна,
яку у кіно покохав.

Йшов до кінотеатру,
немов би на вогник летів.
Щоперегляд – то свято.
І, значить, я свята хотів.

Йшов на кіносеанси,
і очі палали, горів.
Та любов – як окраса,
як промінь для нинішніх днів.

Пам'ять щастям напише
про свято найкращі вірші...
Хай злітаються вірші
на вогник моєї душі...