Краса

Ключник Олег
Як каліна  на Дунаю,
Як кветачка ў ціхім гаю,
У вёсцы Кася расквітала,
Яна таго не ведала.

Зоркай яснай, зоркай росной,
Сустракала гэту вясну,
Стан танюткі, як былінка
Ну, царэўна, ну, дзяўчынка!

Вочы з неба, чорны бровы,
Рысы твару - мармуровы,
Гараць шчочкі, з губ – малінка
Ну, царэўна, ну, дзяўчынка!

Ты, прыгожа, - не ведаеш,
Свет красою - абдымаеш!
Цветі Кася на ўсю вёску
Зоркай яснай, зоркай роснай!

Як каліна  на Дунаю,
Як кветачка ў ціхім гаю,
У вёсцы Кася расквітала,
Яна таго не ведала...

02.09.2017