Emily Dickinson, 485

Александр Конёв
[В ПОСЛЕДНИЙ ПУТЬ]

Принарядить,
коль скоро Смерть
стянула холодком —
не поступаясь Вкусом — так
непросто, вместе с тем

сложнее Косы заплести
и оживить Корсет —
всё озарявшие Глаза
незримый чтут Завет!


485_J

To MAKE One's Toilette — after Death
has MADE the Toilette cool
of only Taste we cared to please
is difficult, and still —

that's easier — than Braid the Hair —
and make the Bodice gay —
when eyes that fondled it are wrenched
by Decalogues — away —