Куды едзеш Ясю?

Ключник Олег
Куды Ясю  паедзеш,
Куды Ясю  паедзеш? Паедзеш?
Ці таю далінай,
Можа скрозь асіннік, можа ці праз весь!

Праз вёску Марысю,
Праз вёску Марысю, паеду, паеду!
Да сваёй дзяўчыны ,
Да сваёй дзяўчыны, па раду, па раду!

А што будзеш Ясю,
А што будзеш Ясю, рабіць ты рабіць?
Калі твая дзяўчына,
Калі твая мілая не будзе гаварыць?

Толькі яна будзе,
Толькі яна будзе, гаварыць са мною,
Таму, та, што хутка,
Вельмі  хутка стане – жонкой маёю!

Я женюсь на Касе,
Я женюсь на Касе, в касцёле , в касцёле!
А потым і зладжу,
А потым і зладжу вяселле, вяселле!


Верасень 2017