Поле

Евгений Рослик
Українське поле
Як широке море.
Дзвенить, зеленіє
Мов дівочі мрії.

То де рука права
На сході заграва,
А по руку зліва
Захід небосхилу.

Якщо йти на північ
Там півроку все ніч,
А отам на півдні
Літо тепле всі дні.

В українськім полі
Простору доволі.
Як мети не знамо,
Йдемо собі прямо.